Chefen intervjuar: Corax

image32

Svenska Sverige Corax är något av en uppstickare som kan komma att nå relativt långt i CoD4. Man vann bl.a. FPSGaming.se's första CoD4-cup efter en spännande final mot Sverige Tältprojektet. Sedan åkte man ur redan i första rundan i CrossfireQCup. Men om man kollar resultatet blir man desto mer imponerad, då det var grodorna Frankrike oXmoze som slog Corax ur cupen, men först efter att ha besegrat våra svenska vikingar med 13-11 på mp_backlot. Att oXmoze sedan gick enda till finalen där man nästintill tvingade Sverige EYEBALLERS till en decider-karta gör inte saken sämre.

Med andra ord finns det mycket potensial i Corax så Chefen bestämde sig för att ta kontakt med Sverige Corax|Capone och höra efter vilka Corax egentligen var.

Q: Först och främst då, vem är personen bakom Capone?
A: Jag heter Niclas och är född Linköping men bor i Skara, jobbar med datorer på ett företag i grannstaden.

Q: Så, liten introduktion. Vilka är Corax?

A: Vi är ett gäng med ca: 10-tal lirare i blandade åldrar, en klan som startade sommaren 2005 med inställningen att enbart ha lite skoj, men som utvecklades till att bli mera tävlingsinriktade 2006.

Q: Kan du presentera spelarna i Corax lite snabbt? Deras roll i laget, vad de heter, och från vilket spel de kommer senast.
A: Man kan säga att Corax är uppdelat lite i 2 sektioner, en sektion där folk är med och lirar för att ha skoj och en där man satsar hårdare. Den senare nämnda delen har formats under senare delen av CoD2 och i början av CoD4. Om jag nämner dom som lirar 24/7 så är det oftast:

Sverige Capone - Får nog säga att jag är den som "oftast" behåller lugnet ingame. startade corax med destruction.
Sverige cäät - Svensk som bor i Storbrittanien, /quit i fall han spelar dåligt :) cäät har fått lite mera ansvar vad det gäller match arranger. Kom till oss senare delen av CoD2.
Sverige gzzon - Yngre förmåga som varit med sedan UO-tiden, utvecklas till det bättre varje dag.
Sverige glazzen - Ännu en yngre spelare som kom till oss från CoD2 (HQ till att börja med men det blev senare SD). I CoD4 ser vi han oftast med en AK rushandes rakt in i gapet på fienden.
Sverige trumph - Galen Stockholmare som verkar äta uppiggande tabletter 10ggr om dagen, totallt skoningslös med spray men även duktig med sniper. Trumph kom från CoD2 då vi skapade en junior-klan som varade ganska kort, men trumph blev kvar.
Sverige toox - Duktig allround-spelare som också kom från junior-sektionen.
Sverige Fresan - Mr-tk, bra allroundspelare som inte är online så ofta, men presterar bra när han finns tillgänglig.

Utöver dessa har vi folk som lirar kanske lika mycket men inte riktigt satsar full ut, dock är de med och lirar lite då och då, dessa är: Sverige Jagga, Sverige destruction, Sverige flax (kass dator), Finland Lippe, Sverige bjoern och Sverige dormin.

Q: Hur högt satsar ni egentligen med CoD4?
A: Vi har som mål att bli bland dom bättre i Europa, tyvärr har vi haft svårt att bibehålla 5st lirare online den senaste månaden. Med 5st menar jag folk som ingår i de 5-6 som är tänkta som första-lineup. På grund av detta har resultaten svajat kraftigt. Men när vi är dom 5 som är tänkta vill jag påstå att vi ger även dom "bästa" en hård match.

Q: Har ni några framtida LAN som ni eventuellt kommer åka på?
A: Vi var på Wonderbase i CoD2 för första gången som ett lag, fast då med en inlånad. Eftersom en del spelare är under 18 samt att vi är brett utspridda över Sverige har vi inte varit på lan så mycket som man skulle ha tänk. Men jag hoppas vi kan åka på LAN desto mer framöver.

Q: Vad har ni vunnit tidigare?
A: Har väl inga direkta meriter att skryta med, några bra placeringar i CB OpenCup i CoD2. Har väl vunnit 4-5 st onlinecuper de senaste månaderna i CoD4, i Crossfires CoDQCup fick vi möta finalisten oXmoze i första matchen, då med en backup i laget som inte hunnit träna ordentligt med oss så den matchen glömde vi snabbt.
I CoD4Cup var det liknande, 2 backuper med i båda matcherna då dom flesta var bortresta så det gick inget vidare där.

Q: Något du själv vill tillägga?
A: Vill hälsa till cäät som är i Sverige i dagarna, att han inte ska äta så mycket "whinerkorv" :P Sen vill jag också påpeka att våran hemsida fortfarande är under uppbyggnad.

Då var intervjun slut och Chefen vill passa på att tacka Capone för att han tog sig lite tid att svara på mina frågor. Samtidigt vill jag passa på att önska er lycka till framöver samt en God Jul och ett Gott Nytt År! Hoppas på att Corax kan överraska även ute i Europa. Sålänge ni får igång en stabil första femma är det långt ifrån omöjligt.

För mer info:
clanCorax.se
#clancorax @ QNet.

Kommentarer
Postat av: dohfOs

schyssta snubbar. ses i någon cup! lycka till och sådär me :)

nice me intervjuer btw, mer sånt!

2007-12-28 @ 00:18:11
Postat av: lippe

btw, jag är finsk medborgare! så lite fel flagga där^^

2007-12-28 @ 12:47:50
Postat av: Chefen

Lippe: Oj, förlåt. Nu har jag ordnat en finsk flagga åt dig =)

2007-12-28 @ 14:25:17
URL: http://kodd.blogg.se
Postat av: Nawk

Härligt att du kör på trots alla klagomål från cod.se. Skönt att få cover från mer än en sida. Fin intervju, corax ftw!

2007-12-29 @ 12:40:08
Postat av: Chefen

Nawk: Tack för de fina orden =) Och självklart kör jag på. Koddblogg och Chefen är här för att stanna!

2007-12-29 @ 16:35:17
URL: http://kodd.blogg.se
Postat av: deffan

Nawk: Klagomål från cod.se? Vi har inte klagat på denna blogg, varför skulle vi?

2008-01-02 @ 14:14:14
URL: http://www.callofduty.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0